Kwas kojowy - PPHU SORBECO. Zioła, przyprawy i kosmetyki naturalne. Sklep internetowy. Pruchnik, ul. Leśna 10. Tel. 510 170 767

Idź do spisu treści

Menu główne:

Kwas kojowy

KOSMETYKI NATURALNE

KWAS KOJOWY - profesjonalny produkt na przebarwienia
Kwas kojowy (5-hydroksy-2-(hydroksymetylo)-4-pyron) jest produktem naturalnym pozyskiwanym z grzybów z gatunku Acetobacter, Aspergillus i Penicillium. Hamuje aktywność tyrozynazy warunkującej tworzenie melaniny w skórze. Produkt w 100% naturalny.

Wskazania:

Redukcja przebarwień, piegów, plam soczewicowatych starczych, blizn, pajączków oraz jako preparat silnie nawilżający i hamujący procesy starzenia się skóry - kwas kojowy wykazuje właściwości rozjaśniające, przeciwzmarszczkowe i nawilżające. Posiada właściwości przeciwbakteryjne oraz hamuje aktywność wolnych rodników. Działanie depigmentacyjne kwasu kojowego potwierdzone zostało badaniami klinicznymi.
Kwas kojowy stosuje w stężeniach od 1-4%.

Przygotowanie roztworu kwasu kojowego:
100ml 1% toniku z kwasem kojowym
W 100ml wody demineralizowanej rozpuścić 1g kwasu kojowego.
pH uzyskanego roztworu powinno wynosić około 4.

Nie stosować dłużej niż 5 dni od momentu sporządzenia roztworu lub gdy zaobserwujemy wykrystalizowanie się kwasu kojowego.

Sposób użycia:

Roztwór kwasu kojowego nanieść na wacik i przemywać zmienione miejsca na skórze dwa razy dziennie. Zalecany czas stosowania preparatu w celu uzyskania zadowalających efektów wynosi 30 – 60 dni. Po aplikacji produktu unikać ekspozycji na słońce!!!



Masa netto:
5 g

Cena: 20,00 zł   za opakowanie 5 G           

                                

 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego