Papryka ostra - PPHU SORBECO. Zioła, przyprawy i kosmetyki naturalne. Sklep internetowy. Pruchnik, ul. Leśna 10. Tel. 510 170 767

Idź do spisu treści

Menu główne:

Papryka ostra

ZIOŁA I PRZYPRAWY

Przyprawa

PAPRYKA OSTRA MIELONA

50 g

wyostrza smak dań mięsnych, warzywnych, gulaszów, sosów, sałatek, potraw jajecznych, serów, niezbędny składnik wielu narodowych kuchni







O papryce ostrej
Śmiało można powiedzieć, że kuchnia bez papryki nie istnieje. Ostra, łagodna, w płatkach, mielona, czerwona, zielona... Jest ich mnóstwo i i każda z nich nadaje się do czego innego. Czerwona papryka nie tylko dodaje wyjątkowego smaku potrawom, ale również zmienia kolor jedzenia na bardziej apetyczny. Do tego ma w swoim składzie witaminę B, C i A, a zatem poprawia trawienie, korzystnie działa na odporność, wzmaga apetyt. Przyprawa bez dodatków chemicznych!


Zastosowania Kulinarne:

Papryka ostra jest niezbędnym składnikiem kuchni: węgierskiej, hiszpańskiej, włoskiej, portugalskiej czy meksykańskiej. Stosujemy ją do potraw mięsnych, typu leczo, zup, sosów, sałatek, dań jajecznych. Paprykę ostrą bardzo często można spotkać w wielu mieszankach przyprawowych.  Naprawdę ostrrraaaaa!

 

Cena: 1,30 zł   za opakowanie  50G

 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego