Papryka słodka wędzona - PPHU SORBECO. Zioła, przyprawy i kosmetyki naturalne. Sklep internetowy. Pruchnik, ul. Leśna 10. Tel. 510 170 767

Idź do spisu treści

Menu główne:

Papryka słodka wędzona

ZIOŁA I PRZYPRAWY

Przyprawa

PAPRYKA SŁODKA WĘDZONA


50 g

bardzo dobrze komponuje się z daniami, od których oczekujemy, aby miały posmak wędzonki, stosujemy ją w wielu kuchniach, m.in. polskiej, węgierskiej, meksykańskiej, hiszpańskiej, portugalskiej czy włoskiej, dodajemy do sosów (także jako barwnik, np. sosu śmietanowego), dipów, mięs, ryb, sals



O papryce

Papryka wędzona to hiszpański "wynalazek" - najpierw zbiera się paprykę, później skrupulatnie suszy, a na koniec poddaje procesowi wędzenia nad drewnem dębowym. Po zakończeniu wszystkich działań otrzymuje się wyrazisty smak i przyjemny zapach dymu wędzarniczego. Hiszpanie używają wędzonej papryki do produkcji kiełbasy chorizo. Przyprawa bez dodatków chemicznych!

Zastosowanie kulinarne
Papryka czerwona wędzona będzie doskonałym dopełnieniem potraw, które mają posmak wędzonki (np. fasolki po bretońsku). Przyprawa jest nieodzownym składnikiem dań w kuchniach: węgierskiej, hiszpańskiej, włoskiej, portugalskiej, meksykańskiej i oczywiście polskiej. Tam dobrze współgra z paprykami ostrymi. W kuchni polskiej występuje już od pewnego czasu i zauważamy, że Polacy w szybkim tempie przekonują się do wędzonej papryki. Stosujemy do mięs wszelakich, dań rybnych i warzywnych (m.in. na bazie cebuli, kukurydzy, fasoli), dipów i sosów.

 

Cena: 2,90 zł   za opakowanie  50G

 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego